Ringsteken paard

Aansluitend op het ringsteken op de pony wordt op de zandbaan in de Vijverlaan om 09.45 uur de categorie ringsteken met paard en zadel met ruiters van 15 jaar en ouder verreden.

Wedstrijd

Met het ringsteken te paard moet de ruiter met behulp van een van een “speer” de ring al rijdend met een redelijke gang door een houder steken. Er wordt met een zogenaamde afvalrace gewerkt. Wanneer er na 4 ronden geen beslissing is gevallen, wordt een “handicap” ingevoerd. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats. De jury bepaalt de winnaar per categorie. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Regelement

Per paard mag slechts één ruiter deelnemen. Elke ruiter mag met één paard deelnemen. Het paard dient deugdelijk te zijn opgetuigd met zadel en hoofdstel. Er mag uitsluitend in draf worden gereden in verband met de veiligheid van paard, ruiter en publiek. Aanwijzingen van de organisatie dienen te worden opgevolgd.

“Het dragen van een cap is verplicht en deelname geschiedt geheel op eigen risico!”

Deelname

Inschrijven kan met het inschrijfformulier of kan op 27 april van 8.30 uur tot 8.45 uur bij het wedstrijdparcours in de Vijverlaan.