Ringsteken pony

Onze Koningsdagfestiviteiten starten als vanouds met het ringsteken op de pony. We starten op de zandbaan in de Vijverlaan om 09.00 uur met de categorie pony’s met kinderen t/m 14 jaar.

Wedstrijd

Met het ringsteken te pony moet de ruiter met behulp van een “stok” de bal al rijdend met een redelijke gang in de bak stoten. Er wordt met een zogenaamde afvalrace gewerkt. Wanneer er na 4 ronden geen beslissing is gevallen, wordt een “handicap” ingevoerd. De prijsuitreiking vindt aansluitend plaats. De jury bepaalt de winnaar per categorie. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd.

Regelement

Deelname van kinderen t/m 10 jaar uitsluitend onder begeleiding van een meerderjarige. Per pony mogen maximaal twee ruiters deelnemen. Dit dient tijdig aan de organisatie te worden doorgegeven. Elke ruiter mag met één pony deelnemen. De pony dient deugdelijk te zijn opgetuigd met zadel en hoofdstel. Er mag uitsluitend in draf worden gereden in verband met de veiligheid van pony, ruiter en publiek. Aanwijzingen van de organisatie dienen te worden opgevolgd.

“Het dragen van een cap is verplicht en deelname geschiedt geheel op eigen risico!”

Deelname

Inschrijven kan met het inschrijfformulier of kan op 27 april van 8.30 uur tot 8.45 uur bij het wedstrijdparcours in de Vijverlaan.